Monday, July 20, 2009

KURSUS PERUBATAN JAWI DI SEPANGAR, SABAH

TARIKH: 17 hb JULAI, 2009

Pusat Agensi Sepangar. K Kinabalu. SABAH

Alhamdulillah, pada kali ini saya telah dijemput ke Sabah oleh PJS Jefri Armando untuk memberikan taklimat dan mengadakan kursus Perubatan JAWI dan kursus BEKAM AL HIJAMAH di Pusat Agensi miliknya.

Saya menaiki pesawat Air-Asia dari LCCT pada 17 Julai tepat jam 9:30 pagi dan sampai di Kota Kinabalu jam 12:00 tengahari. Saya dijemput oleh adiknya; Irwan yang menguruskan Pusat Agensi milik abangnya.

Pada sebelah petangnya saya menggunakan masa yang ada di bilik hotel untuk mengkaji semula bahan kursus yang akan dibentangkan pada esok harinya. Selepas makan malam bersama PJS Jeffri, saya telah dibawa ke Pusat Agensinya untuk memberikan taklimat tentang Perubatan JAWI kepada pengedar-pengedar yang dijemput.

Majlis taklimat malam tersebut di pengerusikan oleh PJ Mohd Amin. dan dihadiri oleh beberapa pemimpin seperti PJ (Herbalis) Azizah dan penyanyi nasyid kumpulan Muslih; Sahrol. Setelah memberi laluan kepada PJS Jeffri Armando untuk ucapan alu-aluannya; beliau telah menjemput saya untuk memberikan kuliah Perubatan JAWI hampir 2 jam.
Setelah akhir majlis, saya diminta untuk melakukan diagnos 'Iridologi' ke atas beberapa orang pengedar yang ingin tahu akan masalah kesihatan mereka untuk mereka rawat.

TARIKH: 18 hb JULAI, 2009

Kursus Perubatan JAWI

Modul-modul kursus
- Konsep Perubatan JAWI
- Herbalisma
- Diagnos Saraf Tapak Tangan
- Senaman Pembetulan Tulang Belakang

TARIKH: 19 hb JULAI, 2009

Kursus Bekam Al Hijamah


SEMUGA BERJUMPA LAGI. INSYALLAH ...

No comments: